Nedávnu históriu mesta približuje nová knižná publikácia

04.01.2011 Celý región

Vranov nad Topľou 4. januára (TASR) - Bývalý primátor mesta Tomáš Lešo, ktorého nahradil na sklonku minulého roka v úrade prvého muža samosprávy Ján Ragan, predstavil v týchto dňoch verejnosti publikáciu mapujúcu ...
Na príprave takmer 100-stranovej knihy sa podieľali okrem popredných predstaviteľov magistrátu zamestnanci jeho jednotlivých odborov.
Podľa Lešových slov sa kniha zaoberá rozmanitými oblasťami života mesta za uplynulých desať rokov, \"od školstva, kultúry cez investície, zdravotníctvo, činnosť mestského úradu, sociálnu oblasť či projekty cezhraničnej spolupráce, \" poznamenal.
Ako dodal, farebná publikácia obsahuje okrem textovej časti aj množstvo ilustračných fotografií poukazujúcich na zrealizovanú investičnú výstavbu v meste, kultúrny život či významné osobnosti z domova a zahraničia, ktoré navštívil Vranov nad Topľou v prvých rokoch 21. storočia.
Lešo vyjadril nádej, že najnovšia kniha, ktorá vznikla podľa jeho slov na základe požiadavky občanov mesta, ako aj poslancov mestského zastupiteľstva, poskytne čitateľom objektívny pohľad na nedávnu históriu vranovskej samosprávy.
\"Myslím si, že publikácia s názvom Vranov nad Topľou na prahu 21. storočia môže v budúcnosti poslúžiť aj ako odrazový mostík pre ďalších autorov píšucich o Vranove nad Topľou a jeho okolí, \" uzavrel Lešo.
Dávnejšiu históriu Vranova nad Topľou zmapovali vo svojich knihách v minulosti viacerí autori. Posledné viaczväzkové monografie vzišli z pera bývalého vysokoškolského pedagóga a vranovského rodáka Imricha Michnoviča.
 

Vyberte región